Klinika Stomatologjike
 ParaDent Prishtine

Dham me t'ba rahat, te stomatologu i buzeqeshjes tuaj, Paradent 044175657

Miresevini Welcome

Bene diken me dhembe te ri

Share on Facebook

Webs Poll

Endodontia

Sherimi i kanalit ne nje seance apo me faza, sipas preferences suaj dhe gjendjes se dhembit.

Mund te befasohesh kur ta kuptosh se ne 99% te rasteve mund te behet sherimi i dhembit pa intervenim kirurgjik - operacion!

"Dhimbja e dhëmbit" është zakonisht dhimbje rreth dhëmbit apo nofullësNë shumicën e rasteve, keto janë shkaktuar nga probleme të dhëmbëve, të tilla si një prishje, një dhëmb i plasaritur ose i ca, një rrënjë e ekspozuar e dhëmbëve, ose sëmundja e mishrave.


Ndonjëherë sëmundjet e nyjes se nofullës (temporomandibulare), ose spazma e muskujve përtypjes mund të shkaktojë dhimbje te ngjashme.

Ashpërsia e dhimbjes se dhëmbit mund të shkojnë nga kronike dhe e lehte deri te dhimbje të padurueshme dhe torturuese. Dhimbja mund të rëndohet nga përtypja ose nga ushqimet dhe lëngjet të cilat janë të ftohta apo të nxehta. Një egzaminim i plotë i gojës e dhëmbeve per testim dhe vlerësim, së bashku me radiografi të përshtatshme dentare (rreze-X)mund të ndihmojë për të përcaktuar shkakun. Çfarë ne duam të dimë është nëse dhimbja e dhëmbit me të vërtetë vjen nga një dhëmb apo prej diku tjetër.

Mund te caktoni termin per trajtim pa dhembje ne tel. 044 17 56 57

Dhembet e qumeshtit

sipas eksperteve te univerzitetit te Manchesterit nuk ka deshmi per perparesine e mbushjes se dhembeve te qumeshtit.

Linkun mund ta gjeni nese klikoni ne links